BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 27, 2011

LARA LAGI



Kisah bermula dari mata turun ke hati. Dua insan yang sedang mencari cinta sejati menjadi kenyataan pabila pintu hati diketuk semula oleh insan yang benar-benar tulus dan ikhlas mencintai hati mereka.

Sebelum ini, Iza telah dikecewakan oleh bekas teman lelakinya Rizal. Rizal yang dulu menjadi pelita hati Iza telah memadamkan bara cinta Iza yang sangat setia padanya. Iza kesal mencintai Rizal sepenuh hatinya, sedangkan Rizal hanya memperalatkan Iza dengan berfoya-foya bersama perempuan lain. Iza hanya la teman ketika dukanya sahaja. Sungguh terhiris hati Iza dengan sikap Rizal. Dengan kata putusnya iza meminta agar hubungannya terhenti disini.
Hari demi hari, Iza menempuh dugaan dengan tabah seorang diri. Iza hanya mampu berdoa agar diberi seorang lelaki yang boleh mencintainya sepenuh hati dengan tulus. Iza tidak sangup dipermainkan sebegitu lagi. Cukup la hanya sekali dalam seumur hidupnya. Tapi apakan daya jika takdir sudah memberinya sebegitu. Hanya doa yang mampu dimohon pada yang MAHA ESA.
Setahun berlalu………..
Perkenalan bermula dari facebook, mereka yang sedang asyik berchating setiap hari telah membawa satu perasaan yang berbeza dari hati yang sedang punah dengan kekecewaan. Hadirnya Azim dalam diri Iza telah memberi satu sinar dalam diri Iza. Dalam diam Iza mencintai Azim, begitu juga Azim terhadap Iza. Mereka saling memendam perasaan antara satu sama lain.

Dua bulan semasa perkenalan….

Azim meluahkan perasaanya terhadap Iza dengan tulus semasa berchating di facebook. “ Iza saya cintakan awak???boleh awak jadi teman saya???” walaupon sedikit malu tetapi Azim cuba untuk memberanikan diri untuk mengatakan cintanya terhadap Iza. Iza hanya terdiam dengan kata-kata Azim. Dalam hatinya “benarkah semua ni?? Atau hanya aku salah baca chat dia??”. Ketika itu, hanya tuhan yang tahu betapa gembiranya hati Iza pabila cinta diamnya terhadap Azim tidak sia-sia. Iza berpura-pura tidak faham dengan chat Azim “ awak demam ye????hihihi.” Balas chat Azim “ x demam pon la.. saya serius ni awak?? Awak jawab la ???. Iza membalaz “ okey awak,saya jawab nie.. saya terima jadi teman awak.. hihihi ^_^.. Pabila Azim membaca chat Iza, Azim happy sangat dan berjanji pada Iza “awak saya janji pada awak saya akan sayang,cinta dan jaga awak lebih dari diri saya..saya janji awak..hanya awak gadis yang ada dalam hati saya..”

Setelah sebulan mereka bercinta, Azim Teringin sangat berjumpa dengan Iza secara face to face. Handphone Iza berbunyi, pabila Iza melihat 1 massage from Azim “Sayang Iza, Azim teringin sangat nak jumpe Iza. Boleh x??? Iza membalaz “Boleh saje cayang, Tapi hanya hari sabtu dan ahad je yang Iza free.” Dengan gembiranya azim membalaz “Kalau macam tu okey la sayang, sayang pilih tempat kite jumpe ye?? Setelah berfikir panjang, Iza membalaz massage Azim “Iza rasa kita jumpe dikawasan pergunungan,tempat 2 tenang je,Iza suke. Balaz Azim “Okey sayang,kita jumpe disana hari sabtu nie yew, rindu sayang sangat2.. hihihi..
Pagi sabtu Azim bersiap sedia untuk berjumpe dengan kekasih hatinya Iza, Azim berpakaian kemas, dengan memakai baju kemeja, seluar jeans hitam, rambut belah tepi, dah sedikit haruman Adidas. Azim kelihatan sangat hensome, dengan memiliki wajah yang tampan. Begitu juga Iza, dengan berbaju t-shirt dan kain panjang yang cerah warnanya, sedikit make-up yang dikenakan pada wajahnya menampakan natural beauty, rambut yang dibiarkan lepas,menampakan Iza lebih cantik sebegitu.

Pabila Azim sampai di kawasan pergunungan tersebut, Mata Azim melilau mencari Iza. Azim x pernah melihat wajah Iza sebelum ini,hanya berkenalan dengan mata hati sahaja,begitu jua Iza tidak pernah melihat wajah Azim. Ini disebabkan masing-masing tidak meletakkan gambar yang sebenar di profile facebook,mahupon handphone.

Azim memulakan dengan menghantar massage kepada Iza “sayang Iza dekat mana??? Sayang pakai baju color ape??. Iza membalaz “sayang dah sampai, Iza pakai baju color pink berkain putih.” Pabila Iza terlihat seorang lelaki yang berpakaian kemas dan berkemeja, Iza menegur dan bertanyakan nama lelaki itu, Lelaki itu berpaling dan terlihat wajah Iza yang sangat lembut dan mulus, bibir merah bak delima, rambut panjang lurus, seumpama dia telah melihat seorang bidadari. Iza yang hairan dengan sikap lelaki itu mengejutkan lelaki itu dengan menegur “ awak…..awak…apa nama awak?? Lelaki tersebut terbangun dari khayalannya “ EEEhhh….sory ye awak, aaa…aaa…nama saya Azim..saya tengah tunggu orang nie.. Azim tergagap-gagap. Iza yang mendengar nama azim terus tersenyum dengan kelakuan Azim. Kemudiaan Iza memperkenalkan dirinya terhadap Azim “ Nama saya Iza, Azim kenal Iza kan?? Ke nak Iza kenalkan diri Iza lagi macam dekat facebook dulu.” Kemudian Iza dan Azim tergelak bersama. Azim tidak sangka Iza secantik itu,dan Iza x sangka yang Azim sekacak jejaka yang dia impikan.

Mereka berbual tentang diri masing-masing. Azim asyik memandang wajah ayu Iza, dan Iza membalas pandangan terhadap Azim , Masa itu mereka saling berpandanga antara satu sama lain, dengan angin bayu yang meniup sejuk serta dengan permandangan gunung yang sangat cantik telah melahirkan perasaan cinta yang teramat antara mereka. Sepanjang pertemuan mereka menghabiskan masa dengan berbual dan cerita-cerita dongeng yang terdapat di pergunungan itu. Ia merupakan satu pertemuan yang sangat romantic dan akan dikenang sampai bila-bila bagi diri Iza dan Azim. Berakhirnya perpisahan mereka semasa langit kemerah-merahan ingin terbenam. Disitulah berakhirnya Azim dan Iza melihat wajah insan yang sangat dicintainya. Lambaian tangan Iza benar-benar membuat hati Azim tersentuh,dalam diri azim ingin saja dia memeluk erat Iza dalam dakapannya agar mereka tidak berpisah.


Hari demi hari, Azim merasa rindu yang teramat pada Iza,begitu juga iza terhadap Azim. Setiap bulan Iza dan Azim berjumpa ditempat yang sama. Cinta mereka bersaksikan gunung-ganang , angin, dan juga janji-janji yang tidak akan tinggalkan diri masing-masing.

Setelah Empat tahun bercinta……

Hadirnya seorang insan yang bernama Mila. Mila adalah pilihan hati kedua ibubapa Azim. Mila anak salah seorang rakan bapa Azim. Ibubapa Azim telah bersetuju untuk mengahwini Azim dengan Mila. Azim tidak bersetuju dengan ibubapanya untuk memilih pasangan hidupnya.Sedangkan dalam diri Azim hanya Iza yang bertahta. Tapi apakan daya seorang anak yang soleh,harus patuh dengan kedua ibubapa nya. Azim terpaksa akur dengan permintaan Ibu dan bapanya.
Perjumpaan antara Mila dan Azim diadakan dirumah Azim, Sesi perkenalan bermula. Pada pandangan pertama, Mila jatuh hati dengan Azim yang berwajah tampan dan hormat kedua ibu bapanya. Malam itu juga, Azim menceritakan sebab dia tidak mahu kahwin bersama Mila. Pada mulanya Mila kecewa,tapi Mila juga hormat dengan keputusan Azim bahawa Azim sudah mempunyai insan yang dia cintai. Mila tidak mahu perkahwinan yang terpaksa,tapi Mila mahukan perkahwinan yang membawa kebahagian . Sepanjang malam Mila memikirkan alasan untuk tolak lamaran ibubapa Azim.
Pada pagi sabtu, ibubapa Azim datang untuk merisik Mila.Mila tolak lamaran ibubapa Azim, dengan alasan Mila tidak mahu paksa hati Azim untuk menerimanya. Ibubapa Azim yang tidak berpuas hati dengan alasan Mila,telah bertanya kepada Azim “apa yang telah berlaku sekarang ini azim???”kata bapanya. Azim menjawab “Papa.. Azim dah ada pilihan hati Azim. Azim hanya mencintainya seorang. Tak mungkin Azim boleh mencintai Mila sebegitu” Dato Rahman yang tidak boleh terima dengan alasan anaknya telah menampar wajah Azim dengan kuatnya. Azim hanya mendiamkan diri. Ibu Azim yang kecewe dengan sikap Azim menangis dan merayu kepada anaknya untuk menerima Mila sebagai isterinya.

Sepanjang malam itu, Azim tidak dapat lelapkan matanya. Dia hanya memikirkan hati Iza yang mungkin akan terluka dengan perkahwinan itu. Tapi apakan daya dia sebagai anak harus akur dengan ibubapanya. Dia terpaksa memberitahu dengan Iza tentang perkahwinan dia dan Mila gadis pilihan yang akan ditetapkan pada bulan depan. Malam itu, Azim menghantar message pada Iza “ sayang…. Esok Azim nak kita berjumpa ditempat biasa, ada hal yang Azim nak beritahu.” Iza tahu tentang perkahwinan Azim dengan Mila melalui muka buku majalah.Terpampang tajuk besar majalah “Anak Dato Rahman akan berkahwin pada bulan depan dengan Anak Dato Rahimi. AZIM DAN MILA” . Iza terduduk kaku dengan apa yang dilihatnya. Hanya tuhan yang tahu betapa terlukanya Iza ketika itu, tapi apakan daya dia hanya mampu merancang dan beserah,selebihnya hanya takdir yang menentukan. Dengan pasrah Iza membalaz “ baik cayang…esok kite jumpa..Iza ada something nak beri pada Azim.”
Malam yang sejuk,bertukar menjadi basah dengan air hujan yang lebat seakan mengetahui betapa sedihnya hati Iza ketika itu, dengan wajah yang dibasahi airmata yang mengalir seakan tidak mahu berhenti menangis. Sehinggalah Iza lena dengan airmata yang kering sendiri dipipi.

Pada ke esokkan harinya……

Pagi itu, Iza melangkah dengan gagahnya untuk berjumpa Azim dengan senyuman yang terukir. Azim hanya melihat jauh kelakuan Iza itu. Iza dengan wajah yang ceria dapat menutup segala duka dihatinya. Azim memegang erat jari-jemari Iza dengan meluahkan segala yang ingin diberitahunya. “ Iza….Azim minta maaf sangat-sangat jika Azim telah melukakan hati Iza selepas perbicaraan Azim ini.” Azim menarik nafas dan menghembuskan nafas secara lembut untuk meneruskan bicaranya “ Azim sayang Iza yang teramat sangat. Azim tak ada niat nak lukakan hati Iza dengan perkahwinan yang telah ditetapkan oleh family Azim.. Azim cuba untuk mempertahankan cinta kita, tapi Azim x dapat buat begitu. Azim mintak maaf sayang..” Airmata Azim jatuh kepipi. Iza yang sebak melihat Azim menangis, telah menyapu airmata yang berada dipipi Azim dengan tangan lembutnya. Azim yang sedih terus memengang erat tangan Iza yang berada dipipinya agar Iza faham dengan dugaan yang
dipikulnya.

Iza menarik nafas berat meluahkan perasaanya terhadap Azim “ cayang.. Iza tahu semua ni, Iza tahu dari majalah semalam. Iza tahu Azim sayang sangat-sangat pada Iza,begitu juga hati Iza cayang. Tapi apakan daya,kita hanya mampu merancang tetapi takdir yang menentukan segalanya. Iza terima seadanya jika ini bukan jodoh kita. Tapi ingat lah cayang,cayang tak pernah melukakan hati Iza selama ini. Cayang lah yang telah memberi sinar pada Iza. Semua kenangan kita di gunung ini cayang. Dari permulaan kita bertemu hinggalah perpisahan. Semuanya disini…” Iza yang sebak telah mengalirkan airmatanya dihadap Azim. Azim memeluk erat pinggang Iza seakan tidak ingin melepaskannya.

Iza meneruskan luahan hatinya terhadap Azim “ dengan ini Iza mengundur diri agar cayang akan bahagia dengan Mila. Iza akan doakan kebahagian cayang. Iza tak mahu menjadi penghalang terhadap cayang dengan Mila.Jaga lah Mila dengan baik seperti mana cayang jaga Iza selama ini.” Secara lembut Iza melepaskan tangan nya dari gengaman Azim. Azim terus memujuk hati Iza tapi Iza tetap pergi meninggalkan Azim. Disini la peerpisahan berakhir.
Sejak dari perpisahan itu, Azim dan Mila berkahwin, dia menjaga Mila dengan sepenuh hatinya seperti mana permintaan Iza. Sejak itu, Azim sering ke gunung untuk melepaskan rindunya terhadap kenangan terindahnya dulu bersama Iza.
-TAMAT-

Ku tak secantix anggrek
Tak seanggun gelombang laut
Wanita yg tak sempurna
Cuma wanita biasa
Dengan kesalahan dan kealpaan adalah tempatku
Cuma mencoba menjalani hidup dengan sebaik baiknya

‎______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__.¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__.¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___(¯`♥´¯) ─────────█─█
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____`•.¸.•´-████──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶______¶¶¨¨¨¨ █──█──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_________¶¶¶¨¨¨¨ ████──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶________¶¶¶¶¨¨¨¨ ───███████─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¨¨ Yaa ALLAH ..
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ Sesungguhnya aku lemah
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ tanpa petunjuk-MU
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ aku buta tanpa bimbingan-MU
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨¨¨ aku cacat tanpa hidayah-MU
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨¨ aku hina tanpa Rahmat-MU
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶

Monday, December 12, 2011

bBOBOY DAN GEGURLZ.

Kisah nie bermula bila Gegurl tanya sesuatu pada Boboy...

Gegurl : boboi...boboi sayang gegurl x hari nie???

Boboy : x pon.. hari nie boboy x de mood nk sayang sape-sape???

Gegurl : (kecewe)hurmm...x pela.. boboy cintakan Gegurl x???

Boboy : cinta???? x maen la cinta2 nie...

Gegurl : (tahan air mata) hurmm....tarik nafas panjang2....setiap kali Boboy rindu, Boboy ingatkan sape???

Boboi : kalau rindu Boboi ingatkan kucing Boboi,mesti die tengah lapar,sebb Boboi selalu lupa bagi die makan.... rindu nye la kat COMEL (kucing)

Gegurl : (menangis) jadi selama nie Boboy x pernah anggap Gegurl nie wujudlah yew.???Gegurl setiap mase rindu,ingat,cintakan Boboy...rupanya gegurl hanya bertepuk sebelah tangan...??? (Gegurl kecewe malah pergi meninggalkan Boboy)

Boboi Hanya terdiam membisu,die sungguh sekali x ingin menyakitkan hati gegurl. Tetapi die harus melakukan sesuatu agar Gegurl terus membencinya...kerana tahap kesihatannya semakin merosot kebelakangan ini...

seminggu berlalu.....

Boboy yang dalam keadaan yang sangat lemah,dengan tahap ke-4 tidak dapat bertahan lagi untuk meneruskan hidupnya seperti biase...kancer otak yang dia alami semakin parah..setiap hari die mngalami sakit kepala yang teramat sangat...sehinggakan die sering pengsan ... Didalam hatinya hanya Gegurlz yang jadi pengubat rindu setiap kali die melihat gambar Gegurlz ...

Dua minggu berlalu....

Gegurlz dalam keadaan resah gelisah...die berasa sangat kecewe dengan sikap Boboy yang hanya mendiam diri tanpa menyanyakan tentang dirinya...Gegurlz sering kali menangis bile teringatkan kejadian lepas...Kini Gegurlz nekad ingin berjumpa dengan Boboy untuk mengetahui tentang perasaan Boboy terhadap gegurlz...

Dalam Perjalanan ke rumah Boboy...Gegurlz terlihat ramai orang dirumah Boboi..Gegurl terlihat papan keranda dihalaman rumah,terdengar suara orang membaca yassin,Gegurlz dalam keadaan yang sangat keresahan..Didalam hatinya siapakah yang meninggal dunia???? Bila tibe die pintu Gegurlz terlihat jenazah yang terbaring kaku,Gegurlz mencari Boboy yang tidak kelihatan.Kemudian datanglah ibu Boboy menerpa bahu Gegurlz..Gegurlz terkejut dan terus menanyakan "Dimana Boboy makcik???",Makcik terus memeluk Gegurlz dan menangis sepenuh hati...

Gegurlz yang kaku membisu,memberanikan diri untuk melihat jenazah yang terbaring kaku,di selaknya kain yang menutup wajah jenazah perlahan-lahan dan memberanikan diri untuk melihat wajahnya,Rupa-rupanya wajah Boboy yang kelihatan...

Gegurlz terdiam kaku,sehingga tidak dapat menerima hakikat yang jenazah itu adalah Boboy..
Rupa-rupanya Boboy benar2 ingin meninggalkan Gegurlz...Gegurlz menitiskan airmata tanpa henti,sehinggala jenazah Boboy dibawa untuk dikebumikan.. Tiba-tiba Ibu Boboi memberikan sepucuk surat darpada boboy sebelum dia menutup matanya buat kali terakhir...

Dan isi kandungan Surat itu :

Untuk kekasihku yang amat kucintai..

Boboi minta maaf sangat2 dengan kejadian tempoh hari,bukan boboi sengaja untuk membiarkan Gegurlz pergi..Boboy teringin sangat untuk menghalang Gegurlz drpada pergi..Tetapi Boboy x mampu ,Boboy hanya mampu membuatkan Gegurlz terus membenci BoBoy supaya Gegurlz tidak sedih dengan pemergian Boboy untuk selama-lamanya...

ini suma jawapan yang terbuku dihati Boboy terhadap Gegurlz...

1- Boboi sentiase sayangkan Gegurlz setiap hari ..
2- Boboi terlalu mencintai gegurlz,klau boleh Boboy nak Gegurlz jadi suri dihati Boboy..
3- tiap detik Gegurlz menghilang Boboi sentiase rindukan gegurlz .. Kalu boleh Gegurlz jadi la bantal busuk boboi,setiap malam boboi peluk erat bantal Boboi..
Boboy terlalu sayangkan Gegurlz seperti mana Allah sayangkan Boboy..Sesungguhnya Allah inginkan menguji tahap kesabaran Gegurlz sehinggalah boboy pergi meninggalkan Gegurlz..

Pesanan untuk Gegurlz
* Gegurlz jangan bersedih ye..
* Gegurlz jangan nakal-nakal ye bile Boboy x de..
* Boboy sentiase ada dihati Gegurlz...
* I LOVE U SO MUCH ...
* sesungguhnya Boboi terlalu mencintai Gegurlz..
* jaga diri baik-baik ye sayang...
* Boboy sentiase menemani Gegurlz..
* kita akan bertemu dimimpi kelak...
* bile rindu pada boboi tengok la gambar boboi yang x seberape comel 2..hihii
* ingatlah lagu cinta kita “CINTA ANTARA KITA”
Sekian Terima kasih
dari kekasihnmu Boboi... ^_^

Gegurlz hanya mampu berkata didalam hati " sesungguhnya berikan lah aku peluang untuk menemani mu ketika mu duka agar aku dapat meringankan beban mu...sesungguhnya kamu benar2 buat ku terluka…" BROKEN HEART <3 <3 <3

TAMAT...

Friday, December 9, 2011

DISEBALIK KATA-KATA WANITA




hehehe...Kadang2 kelakar jugak perasaan wanita nie kan... Tp nie la hakikatnye...
lelaki sepatutnye tahu perasaan wanita nie...

Makna tersembunyi di sebalik kata-kata perempuan :
.
1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi : Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?
.
2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi : Jom pi makan. Lapar ni!
.
3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi : Belikanlah untuk I.
.
4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi : Tolong picit kepala.
.
5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi : Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.
.
6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi : I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?
.
7. Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi : Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.
.
8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi : Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.
.
9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi : Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.
.
10. Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg `dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi : Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Wednesday, December 7, 2011

GADIS KHAYALAN (zura)

Bercerite tentag gadis khayalan nie la kan adelah dri imaginasi ku yang mungkin aku x kenal sama sekali...Idea nie bermula dari teman lelaki ku (Abi Nubli) die mencerite an seorang gadis yang dikatakan nurse yang serbe kekurang..hihi maen tibai je nie..Dari ceritanya Zura seorang jururawat yang menaiki teksi untuk pergi ke kerja..seorang yang peramah terhadap sume orang termasuk la teman lelaki ku..hahaha ^_^ ..

Dari imaginasi ku, Zura seorang yang berkulit kuning langsat,tinggi,cantik bentuk badanya,dan seorang yang sangat diminati orang..(senang cite sedap mate memandang)..

Dan tiap kali aku menelefon BF ku,kitorang selalu gaduh manje dengan mengkaitkn Zura dalam perbualan yg mungkin kadangkala membuat ku cembura..hihi..(walaupun die x wujud tapi cemburu tetap ade)hihiihi...cemburu tandanya sayang..*_*. aku sendiri pon x thu nape aku selalu sangat kaitkan pompuan nie...mgkin naluri ku berkata die wujud...hurrmmm entah la...!!!kalu betul la die wujud leh jugak aku wat 1 cite tok die...x pon wat Novel tentang die...Wah ..wah.. pas nie glamor la die..

Klau die betul2 wujud susah gak aku, sebab nti betul2 la BF aku suke die...uuhh...uuhhh... sungguh giler kisah nie..xpasal la aq yang keseorangan nanti..sungguh tidak kujangka..hihiihi (ayat sastera kluar dah)...kikiikii :)

Mungkin ramai yang tertanya2 nape aku nk wat cite dongeng nie...

sebabnye......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Aku memang dah xde cite..tu pasal la,cite pasal budak pompuan nie pon aku update jew...
hahahahahahahahahaha....

DIET OH DIET

Hermmm.... bercerite ttg diet nie memang sangat kene gan aq...Sebab aq nie mkin lame makin montel...Hurmm...cam ne la nk diet nie..Dah macam2 aq wat tok dpt an bntuk badn yang cntik...
Tapi usehe aq 2 x memandai..Ade jugak aq bace aktikel tok kurus an berat bdan tp x berjaya pon nk ikut sume petua 2..Sebab bahan2 x de..Lgi 1 mengguna an tenage tok senaman badan..memang x la aq nk senam..Sebab xde mase nk jogging nie..Pagi kelaz pai la pukul 4 Petang..Dah balik uma penat2 dah tentu la habis an mase tok tido..Mane la x kembang badan nie an..huhuhu...

Mengikut petua teman lelaki (Abi Nubli) , die suruh saye nie jogging n then kurang an makan yg berlebihan..Hurmm...makn yg blebihan 2 saye mmg dah kurang an tp jogging 2 x lagi la sebb utamanya xde kwan yg nk teman sye brjogging..Jogging sorg2 memg xde Feel la kan..hihihi ^_^ ..

Mengikut petua sains pula, saye minum kopi O untuk mempercepatkan metabolisma saye..memang berkesan kopi nie tp kurusnye tidak jugak..Mungkin lemak nie dah tepu kot..hahaha...
Memang payah la klu camnie an...

Rindunye la mase zaman kurus2 dulu...hihi Ayat maen hantam je nie..
asal an saye update blog nie..lalalalaa *_*

Kalau camnie la an saye kene la teruskan petua teman lelaki saye ..makan makanan yg berkhasiat dan jugak pengambilan makanan yg banyak vitamin..hihi...

Hope ..Hope lepas nie dapat la bentuk badan yang diidam kan..hihi
All THE BEST FOR ME>>>

Tuesday, July 26, 2011

kata hikmah

(。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤
♥ Jadikan sahabat sejatimu adalah pena.
♥ Saluran penumpahan idea-ideamu adalah dakwah.
♥ Kawan bermainmu adalah buku.
♥ Istanamu adalah rumahmu.
♥ Simpanan kekayaanmu adalah tenaga atau masa sihatmu.
♥ Jangan hiraukan hal-hal yang telah berlalu.
♥ Sentiasalah mendekatkan dirimu dengan-Nya.
❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤ (。◕‿◕。)❤

Monday, July 25, 2011

9 SEBAB HUBUNGAN TIDAK KEKAL




1. Menipu
Menipu adalah “pembunuh” utama dalam sebuah perhubungan. Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat. Ada yang menipu untuk “menyelamatkan” sebuah perhubungan, namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka. Sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah dipermainkan.

2. Harapan / Kebebasan
Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung penuh kepada pasangan. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan, tetapi dikongkong. Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan tersekat.

3. Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan
Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami. Bila semua ini ada barulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius. Tapi sesetengah wanita, yang baru saja berkenalan terus saja mengharap akan ia berakhir dengan perkahwinan. Mereka takut jika perhubungan dijalinkan hanya sia-sia sahaja. Jadi kalau timbulnya konflik ini, perhubungan boleh menjadi putus.

4. Mengungkit Hal Yang Lalu
Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang untuk mengungkit hal-hal yang lepas. Apatah lagi jika mengungkit akan kekasih lama. Belajarlah dari kesilapan, jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan.

5. Berbeza Pendapat
Dalam menjalin sebuah perhubungan, perbezaan pendapat memang sering terjadi. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan sesebuah perhubungan.

6. Status Yang Tinggi
Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka.

7. Hal-hal Yang Menyakitkan Hati
Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain. Jadi kalau inilah yang terjadi, hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama.

8. Kehidupan Yang Sangat Mendesak
Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga ia menyakiti hati pasangan. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik.

9. Kawan-kawan dan Keluarga
Tidak mustahil, kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil. Pengaruh dari kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan. Jangan salah sangka, orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda.

SUMBER SHARE JEW....HIHI

Sunday, July 17, 2011

Lelaki benci perempuan menangis



Lelaki benci + menyampah + meluat tengok perempuan menangis ? Yeke.. ? Kalau nak cakap benci pun..agak agak laa tengok la keadaan samaada perempuan tu menangis kegedikkan atau nangis kesedihan. Tak baik benci benci perempuan menangis, sebab dengan cara tu je la perempuan ni dapat luah perasaan diorang yang terpendam tu..

Perempuan ni, bukan suka suka nak menangis. Kalau korang nak tau, perempuan yang menangis ni ada dua jenis.

Yang pertama, perempuan yang suka menangis tak kira waktu dan situasi. Benda simple dan hal kecik pun dia boleh merengek dan menangis.
Yang kedua, perempuan yang menangis bila hati dia betul betul tersentuh dengan sesebuah perkara tu. Kalau sekental dan sekuat mana hati perempuan tu…dia akan menangis jua.

Rugilah lelaki kalau dia dapat perempuan yang jenis first tu. Awek menangis tak kira tempat, buat kerja susah sikit nak menangis. Kena sakat sikit dah menangis. Aku tau , lelaki mana yang tak rasa semak kepala otak layan perempuan macam ni kan ? Nasib korang lah..sebab setahu aku, perempuan yang suka menangis tak kira situasi ni jenis perempuan yang fragile, gedik, suka ambil perhatian, tak suka kenal erti kepayahan.

Untunglah lelaki yang dapat perempuan jenis kedua tu. Tahu menangis ikut situasi. Selagi perempuan tu tahu handle sesebuah perkara tu…selagi dia kental dan semangat dia masih kuat, dia takkan menangis punya. Tapi, air matanya tetap akan jatuh bila dia betul betul tak tahan dan perlukan seseorang untuk berkongsi perasaan..
Aku pernah dengar lelaki cakap macam ni ..

"Eh, aku menyampah betul tengok perempuan nangis nangis ni".
Siyesly, sebagai lelaki…apa perasaan korang bila tengok perempuan menangis ? Korang rasa benci ke, nyampah ke, meluat ke ?

And kalau korang pulak, sebagai seorang perempuan…bila lelaki cakap macam ayat kat atas tu..apa perasaan korang?

Maaf lelaki menyentuh hati wanita


Bismillahirrahmanirrahim…..

Walau marah macam mana kita dekat seseorang itu, kita jangan pernah melupakan 2 kata ajaib iaitu “terima kasih” dan “maaf“. Mungkin bagi kalian perkataan ini tidak membawa maksud apa-apa, tapi tahukah kalian bahawa hanya dengan meminta maaf kepada perempuan dengan iklas dapat membantu memanjangkan usianya.

Mengucapkan ‘maaf’ mungkin sangat susah dilafaskan kebanyakkan orang terutama lelaki. Akan tetapi, kajian ilmuwan dari Massachusetts University membuktikan, meminta maaf yang ditujukan pada seorang perempuan boleh meningkatkan kesihatannya terutama jantung.

Perempuan yang mempunyai sifat kelakuan kasar atau menyakitkan dari orang lain boleh menyebabkan peningkatan tekanan darah yang dapat memacu risiko serangan jantung atau stroke. Namun ketika mendengarkan kata ‘maaf‘ dapat menurunkan tekanan darahnya dan secara automatiknya dapat kembali normal sekitar 20% lebih cepat.

Sebaliknya tekanan darah laki-laki akan 20% lebih lama untuk pulih setelah mendengar permintaan maaf kerana mendapat perlakuan tak tenang. Hal ini menunjukkan seseorang lelaki cenderung bekerja lebih keras setelah mendengar pengakuan bersalah.

Kajian ini dilakukan ilmuwan di University of Massachusetts Medical School di Worcester, AS. Kajian mengukur tekanan di astolik dari 29 orang lelaki dan 59 perempuan.

Tekanan darah yang diukur dalam kajian ini adalah tekanan darah di astolik, iaitu tekanan dalam darah antara detik jantung atau tekanan dalam arteri-arteri ketika jantung istirehat setelah penat ‘bekerja’. Jika tekanan terlalu tinggi, ia dapat meningkatkan kemungkinan stroke atau serangan jantung pada orang tersebut.

Jadi,sayangilah pasangan kalian.Jangan lupa berterima kasih dan meminta maaf.

Thursday, July 14, 2011

untuk org yg kecewe



Memang Allah sengaja….

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan…

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah
bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esok pun kita
sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH
dengan melaksanakan suruhan-NYA, dan meninggalkan laranganNYA. . PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA.. …..

sumber : iluvislam.com

p/s : utk pringatan dri sy jugak...baca la bkn skadar dgn pndangan mata ttp juga mata hati.. baca bkn hnya dgn mata yg celik ttpi bka kn juga hati kte.. insyaAllah..kekecewaan akn trubat.. :)

Wednesday, July 13, 2011

19 Keistimewaan Wanita




1. Do'a wanita lebih makbul daripada lelaki karena sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda : " Ibu lebih penyayang daripada Bapak dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.

2. Wanita yang solehah ( baik ) itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh.

3. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seperti orang yang senantiasa menangis Karena takut Allah SWT dan orang yang takut Allah SWT akan diharamkan api neraka keatas tubuhnya.

4. Barang siapa yang membawa hadiah ( barang, makanan dari pasar kerumah ) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedakah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barang siapa yang menyukai akan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S

5. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya, akan tinggal bersama aku ( Rasulullah SAW ) di dalam surga.

6. Barang siapa yang mempunyai tiga anak perempuan atau tiga Saudara perempuan atau dua Saudara perempuan , lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggung jawab, maka baginya adalah surga.

7. Dari Aisyah r.a. "Barang siapa yang diuji dengan sesuatu dari anak-anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka , maka mereka akan menjadi penghalang baginya api neraka."

8. Surga itu di bawah telapak kaki ibu.

9. Apabila memanggilmu dua orang ibu bapamu maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu surga . Masuklah dari manapun pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

11. Wanita yang taat pada suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristigfar baginya selama dia taat kepada suaminya dan rekannya ( serta menjaga sembahyang dan puasanya ).

12. Aisyah r.a. berkata " aku bertanya pada rasulullah SAW, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda "suaminya". Siapa pula berhak terhadap lelaki?" jawab Rasulullah SAW "Ibunya"

13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat pada suaminya, masuklah dia dari pintu surga mana saja yang dia kehendaki

14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT memasukkan dia kedalam surga lebih dahulu daripada suaminya ( 10.000 tahun )

15. Apabila seorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristigfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1000 kejahatan.

16. Apabila seorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah SWT

17. Apabila seorang perempuan melahirkan anak, keluarlah ia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkan

18. Apabila telah lahir ( anak ) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan dari susunya diberi satu kebajikan

19. Apabila semalaman ( ibu ) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT

Jika Wanita Menangis




…..السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

MENANGIS . . . . .

bila kali terakhir kita menangis..??? biasanya, hati yang rapuh mudah untuk mengalirkan airmata . . . bagi seorang wanita, airmata memang tidak dapat dipisahkan dari lumrah hidupnya . . . .

Jika Wanita Menangis ………….
Jika wanita menangis di hadapan mu, Itu bererti dia tak dapat menahan nya lagi
Jika kamu memegang tangan nya saat dia menangis, Dia akan tinggal bersama mu sepanjang hidup mu
Jika kamu membiarkan nya pergi, Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi diri nya yang dulu Selamanya…………..

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah, Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi Dia menjadi lemah
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah, Hanya jika dia sangat menyayangi mu, Dia akan menurunkan rasa egois nya

Lelaki, Jika seorang wanita pernah menangis karana mu, Tolong pegang tangan nya dengan pengertian
Dia adalah orang yang akan tetap bersama mu sepanjang hidup mu
Lelaki, Jika seorang wanita menangis karena mu, Tolong jangan menyia-nyiakan nya

Mungkin kerana keputusan mu, Kau merosak kehidupan nya
Saat dia menangis di depan mu, Saat dia menangis karena mu,

Lihat lah mata nya……..
Dapat kah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakan nya?
Pikirkan………..

Wanita mana lagikah yang akan menangis dengan murni, penuh rasa sayang, Di depan mu dan kerana mu……
Dia menangis bukan karana dia lemah Dia menangis bukan karana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan
Dia menangis, Kerana menangis dengan diam tidak lah memungkinkan lagi

Lelaki…..,
Pikirkanlah tentang hal itu

Jika seorang wanita menangisi hati nya untuk mu, Dan semua nya karena diri mu
Ini lah waktu nya untuk melihat apa yang telah kau lakukan untuk nya, Hanya kau yang tahu jawaban nya

Pertimbangkanlah
Kerana suatu hari nanti Mungkin akan terlambat untuk menyesal, Mungkin akan terlambat untuk mengatakan “MAAF!”
Dan semua nya akan terasa bererti saat kamu kehilangan semua nya. Semua yang sangat bererti untuk mu tapi kau tidak menyedari nya. Bahkan kau hanya menyia-nyiakan nya.

Tuesday, July 12, 2011

Satu Soalan Buat HAWA, Satu Jawapan Dari ADAM

Satu Soalan Buat Hawa. Pandang kanan, awek shawl merah jambu ala-ala yuna. baju sendat. vogue. Pusing kiri, awek shawl kelabu bak hana tajima. tengkuk terdedah. gorgeous. Tengok depan, awek legging rambut rebonding paras belikat. baju lengan pendek. stylo. Toleh belakang, awek skinny dengan blouse labuh tutup punggung. tak bertudung. heels 4 inci. WOW. *** Satu soalan buat hawa, memang itu ke yang korang nak? berfesyen tanpa meletakkan agama di depan? fesyen didahulukan, agama dikemudiankan? Satu soalan buat hawa, selesa ke dengan penampilan sebegitu? menjadi perhatian kaum lelaki yang sememangnya mata keranjang? segenap tubuh diratah mata manusia? Satu soalan buat hawa, apa tujuan korang berpakaian sedemikian? mahu tampak gah di kalangan teman-teman? sentiasa di atas? lepas tu apa? riak? takbur? bangga? Satu soalan buat hawa, adakah dengan berbaju kurung bertudung litup korang akan dianggap kuno? adakah dengan fesyen lilit-lilit shawl akan jadikan seorang yang up-to-date? nahh~ Satu soalan buat hawa, adakah dengan berpakaian sopan akan menjejaskan kecantikan korang? akan menjadikan korang hodoh? nampak kecundang dalam dunia moden? Satu soalan buat hawa, kalian berfesyen untuk kepuasan sendiri bukan? tapi pernahkah kalian sedar bahawa diri kalian takkan pernah puas? Baca ni ; Satu jawapan dari adam, seorang perempuan yang tertutup sempurna auratnya lebih bernilai di mata lelaki untuk dijadikan teman seumur hidup. Satu jawapan dari adam, kecantikan seorang wanita yang menjaga auratnya dari dipandang lelaki yang bukan halal baginya adalah lebih mahal dari dunia dan segala isinya. Satu jawapan dari adam, kecantikan si berbaju kurung yang bertudung takkan dapat ditandingi oleh yang lain. cantik, cun, ayu, dan sopan. apa lagi yang kalian nak? Islam membenarkan fesyen tapi islam jugak melarang tabarruj. Allah tak suka mereka yang berlebih-lebihan. tahu? jadi bersederhanalah!~ "Sepantas mana pun kau lari untuk mengejar kepuasan dirimu, kau takkan pernah dapat mencapainya kerana kepuasanmu yang sebenar berada diantara kamu dengan penciptamu, ALLAH SWT

pertunangan artis malaysia


ELLY MAZLYN & AZMI

ALLY ISKANDAR & NUR AISYAH

ZAHIRIL & SHIRA

ASYRAF MUSLIM & DAYANA

4 Lelaki Bermalam Bersama Mayat Rakan Serumah


KUALA TERENGGANU – Empat lelaki tidak menyedari bermalam selama dua hari bersama mayat teman serumah mereka yang ditemui mati di dalam bilik tidur di rumah mereka di Batas Baru, Isnin.

Mayat Ye Fook Choong, 49, yang berasal dari Segambut hanya ditemui rakan serumahnya apabila terhidu bau busuk dari bilik mangsa.

Ketika ditemui kira-kira 6 petang semalam, mayat yang lengkap berpakaian itu ditemui dalam keadaan terbaring di atas lantai.

Menurut rakan serumah mangsa Azmi Mohd, 30, dia menyangka mangsa tiada di rumah bagaimanapun dia mengesyaki sesuatu yang pelik setelah melihat lalat dan bau busuk dari bilik mangsa.

Katanya kali terakhir dia bertemu mangsa pada hari Khamis lalu dan mangsa ada mengadu tidak sihat dan batuk.

“Saya ingatkan bau bangkai tikus, jadi saya tidak mengesyaki apa-apa berlaku pada mangsa bagaimanapun setelah lihat kumpulan lalat keluar dari bilik mangsa saya cuba membuka pintu bilik tetapi berkunci,” katanya ketika ditemui.

Menyedari mungkin sesuatu berlaku terhadap mangsa, Azmi terus menghubungi pihak polis dan polis terpaksa memecahkan pintu bilik mangsa dan melihat mangsa sudah tidak bernyawa.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu ACP Zamri Samsuddin ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan.

Katanya berdasarkan keadaan mayat yang berbau busuk itu mangsa dipercayai mati kira-kira empat hari lalu.

“Tiada sebarang unsur jenayah terhadap mangsa dan mengklasifikasikan mati mengejut,” katanya dan menambah mayat dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini untuk di bedah siasat. – BERNAMA

Sunday, July 10, 2011

koleksi pic terbaek....kikikiki







Gambar2 yg terbaek n lawak tok tontonan....kikiiki

Hantu Bukit Putus Negeri Sembilan

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis petang jumaat) beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat kerana keesokkannya dia bekerja.

Sampai di Bukit Putus, jalan yang bengkang-bengkok tu, dia pun ternampak seorang perempuan berbaju putih sedang menahan keretanya. Hatinya tergerak pula ingin menolong. Lantas dia pun berhentikan keretanya dan bertanya “Apa halnya cik adik malam-malam buta kat sini?”,”Abang.. tolong lah saya. Kereta saya rosak ni… Puas dah saya tahan kereta lain. Tapi semuanya tak nak berhenti. Boleh tak tumpangkan saya sampai ke Seremban aje. Saya boleh bayar berapa abang nak??”. Entah macam mana dia pun tergerak hati nak menolong perempuan berbaju putih yang cantik tu…

” Oklah. Saya pun nak ke seremban jugak”, terkeluar dari mulutnya… Tapi hatinya masih lagi was-was… Diapun membuka pintu dan mempelawa perempuan itu masuk. Perempuan tu bukannya nak duduk kat belakang, terus aje duduk di depan sebelahnya. Nak juga ditegur tapi terlalu pantas perempuan tu tutup pintu dan terus lock pintu. Berdegup juga hati lelaki tu. Dia cuba tenangkan dirinya… seolah-olah takde apa yang berlaku. Dia masih lagi membisu kerana menyesal kenapalah dia dengan mudah aje membenarkan seorang perempuan menumpang keretanya di tengah malam buta ni… seorang diri pulak tu…

Tapi yang peliknya, hatinya macam ditarik-tarik supaya menolong perempuan tu… Padahal, dia tu memanglah penakut dengan perempuan! Masing-masing hanya diam membisu beberapa ketika… Tiba-tiba… dia mula merasa seram & meremang bulu roma bila perempuan tu berbau wangi. Dia pun mulalah membaca ayat-ayat suci yang terlintas di kepalanya. Peluh mula membasahi dahinya. Dia makin tak senang duduk .Perempuan tu kelihatan agak bersinar bila kenderaan yang bertembung menyuluh kearah keretanya. Dia pun memberanikan diri dengan menjeling ke arah perempuan tu bila sampai ke selekoh yang tajam. Perempuan tu juga memandang kat dia sambil tersenyum. Menampakkan giginya yang putih… ditambah lagi dengan baju yang dipakainya…

Dia pun beranikan diri dan bertanya…

”kenapa cik adik ni pakai baju putih malam-malam ni??
”ni memang pakaian rasmi saya setiap malam jumaat… ”
” Saya ada kelas yasin… ” jawab perempuan tu
”Tapi.. putihnya lain macam aje… tak pernah pulak saya tengoknya ”
tanya lelaki tu lagi.
”Apa yang lain nya… sama aje. Eh, betul ke tak pernah tengok??”
” Eyea… lain macam aje. seram pulak saya dibuatnya… ”
” Ehh takkan sampai seram… ”

“Pakai aje le Breeze colour baru!!!”

Lelaki tu bengang dan terus aje memecut keretanya. Sekianlah aje… ..

AISHITERU

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

Friday, July 8, 2011

AQ X SUKA LA KEKACAUAN MACM NIE...!!!!

Aq cukup x suka betol la bila negara Malaysia yg aman nie tetibe nk wat perhimpunan yg akan menyebbkn kekecohan...Kite sebagai rakyat Malaysia seharusnya Aman sentosa dan x pernah nak fikir kan kekecohan...argghhhhh...betol2 menyusahkn betol la....Dah la x leh nk gerak sukahati aq,sume penuh gan roadblock...Len kali kalu nk cari gado g la tempat len...Pergi la Negara yg btol2 sukekan kekecohan DAri kowg nk rusuhan at sini sesame rakyat....Serios menyusahkan org len...Kowg x sepatutnye mcm nie....klu nk gado pon biar la private x yah la nk pngil ramai2....Suka ke klu negara kite macam nie...??????????? hidop dalam ketakutan betol2 menyusahkn...arggghhhhhhhh.....disebab kn prhimpuanan sebegini....bom sini bom sana ...Suka ke tgok org lain susah hidop dlam ketakutan,ekonomi runtuh,pas 2 sume org makan pasir....itu ke yg korg nak sgt2 hah...Renung2kan la pe yg aq luahkan nie....jiwa aq betol2 dah kacau disebbkan sume nie....hah.............(mengeluh)huh....-_-

Monday, July 4, 2011

HENSOME...!!!!!

Hari nie aq gile2 sikit gan kwan2....Mase at Cafe ada la Mamat nie nk bukk pintu cafe tp bile die nmpak aq nk an bukak pintu die,die cepat2 pergi tempat laen 2 pon lepaz aq Cakap HANSOME gn kwan aq...PAdahal die biase je x la hensome nie tp dah gelabah lebih bile aq ckap Hensome...hahahhaa...kelakar tol la...

pas 2 jahat aq dah mule dtg la,sume org aq nk kate hensome....saje nk tgok reaksi org...hahaha.....padahal perli je kot.jgn la cepat poyo mamat2 sekalian kot....

x lame 2 kiteorg menuju ke Ruang LObby (campus) sekali lihat mmg terpancar kehensome man lelaki 2....bila aq ckap hansome kuat2 buku2 jatuh & kitorg pon gelak la kuat2...Mamat hensome 2 pon pandang je kitorg....Dalam hati"(comeynye mamat nie)rambut pacak,muke cute,mmg hensome la".....hehehe.....Suke tgok org hensome nie..."Tp dlm hati tetap Kekasih( Abi Nubli )saye yg Comey...hihihi...rindu same die"....

Dalam x sedar kitorg gelak2 nie sambil tgok mamat hensome tdi ade la sorg ABG EF kolej 2 lalu,hampir terlanggar jugak la,yg paling lawak die terkejut sampai trangkat kaki...haha....Mungkin die fikir aq cakap die hensome kot....padahal bukan die tp mamat yg cute & comety 2....kikikiki....

Memang giler2 la tadi.....Mulut pon asyik nk kene kan orang aje....hahahaha...
kelakar la tgok perangai org nie...

Tuesday, June 28, 2011

VANDALISM DI CLAZZ.....

cantik x serangga nie..comeykan...direka oleh sye...hihihi

nie tikus Doraemon au...dah pening kene pijak gan Dorami...hahaha

Nie la DORAEMON gan DORAMI...mesti korg nk kate comey an....tgok la sape yg lukis orgnya lagi comay...hahaha....puji diri sendri nampak...

nie lak DOMO...ala-ala tomeynye die...Geram rasenye...senyum,geram,sedih mukenye tetap cm 2...

Lukisan nie dihasilkn mengikut kretifity yg tersendri...



Nampak x pasangan nie gembira...dorg gembira sebb lelaki 2 bgi Lolipop at gegurlz 2 au..wah romentiknya..jelez mak jemah...kikikiki



Aikk....sape yg tgok gambar nie kene tutup mate au ..gah meneran kesakitan nie...hahaha....taik lagi besar dri orgnye..ish..ishh...dah bape tahun x dikeluarkn nie....wakaka...

Berakhirla VANDALISM di clazz kami..hahaha...

KEINDAHAN TAMAN KOLEJ LEGENDA

cantikkan bunge2 & pokok nie yg sedang mengembang....


nampak tenangkan gan tumbuh-tumbuhan cm nie....tempat pon cantik jugak...



nie kawan2 aq...korg akn nmpak dri belakng je la yew....dorg nie pemalu....hihihi



warna warni tgok tumbuhan nie...suke sgt2 tgok...ade jugak tngan yg myibuk nk diambil gambar...
hahaha....ade rame2 jugak au..tp x nmpak cm rama2 pon...